среда, 8 июня 2022 г.

«Чорнобиль – хроніка важких неділь»

 #День_Чорнобильської_трагедії

«Чорнобиль – хроніка важких неділь»
«… Третій Ангел просурмив і впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім’я цієї зірки – полинь. І третина вод стала полином. І багато людей вмерли від вод, тому що вони гіркими стали…»
26 квітня 1986 рік. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи сталася аварія, яку вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. Ось уже 36 років ця рана ятрить українську землю.
Весна 2022 року. Багатостраждальний і розіп’ятий Чорнобиль катований російською ордою.
Багаторічний архів, який на Чорнобильській атомній електростанції збирали українці, знищено російськими окупаційними військами. Розграбована та знищена у Чорнобилі сучасна аналітична лабораторія вартістю 6 млн євро.
В Читальному залі публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «Чорнобиль – хроніка важких неділь», де представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси як кінця 80-х, так і сьогодення. Згадано імена перших ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров’я рятували не тільки мешканців України, а й усього світу.



Переглянути відео можна за посиланням:









Комментариев нет:

Отправить комментарий