середа, 28 серпня 2024 р.

ЮВІЛЕЙНА ПАЛІТРА СЕРПНЯ.


📙Ювілейна палітра серпня святкує день народження видатних українських письменників
Павла Загребельного та Володимира Дрозда.
🌻На абонементі Публічної бібліотеки до 100 річчя Павла Загребельного організовано виставку - розповідь «Патріарх української літератури», яка пропонує усім шанувальникам творчості письменника, поринути в створені ним дивовижні світи: Київської Русі, Османської імперії, України епохи Богдана Хмельницького.
Як відомо, Павло Загребельний, перш за все, майстер історичного роману, тому на виставці більшість книжок цього жанру. Це улюблені багатьма романи: «Диво», «Смерть у Києві», «Первоміст», «Роксолана», «Тисячолітній Миколай», «Євпраксія». До уваги читачів література про життя та творчість письменника різних жанрів та різних років видання.
🌻85-річчю від дня народження Володимира Дрозда, українського письменника, першого головного редактора журналу «Київ», приурочено виставку-портрет « Письменник - лиш уста народу»
Він увійшов в українську літературу разом із цілою плеядою українських шістдесятників: Валерієм Шевчуком, Євгеном Гуцалом, Іриною Жиленко, Іваном Драчем, Юрієм Щербаком…
До уваги читачів твори письменника: «Люблю сині зорі» «Маслини», «Семирозум», «Ирій», «Катастрофа» та головний твір - епічний роман «Листя землі», – за який письменник отримав Державну премію України імені Т. Г. Шевченка (1992).
В творах Володимира Дрозда - драматична історія українського народу – війни, голодомори, репресії, тиск тоталітарної системи, освячені вільнолюбною силою українського народу.
Запрошуємо до перегляду!📘






Немає коментарів:

Дописати коментар