пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Я ні від чого не відрікаюся, навіть від тих помилок, які зробив

ВОЛОДИМИР ЯВОРІВСЬКИЙ .

🌻11 жовтня 1942 року в селі Теклівка Крижопільського району Вінницької області, народився Володимир Яворівський — український письменник, політик, громадський діяч, член Спілки письменників, борець за незалежність України, автор різножанрових творів.
До 82-ї річниці від дня народження письменника в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради оформлено тематичну виставку «Світ художнього слова Володимира Яворівського».📙
Дебютом Володимира Яворівського стала збірка оповідань «А яблука падають», яка була видана у 1968 році, а його вірші стали початком шляху в літературі. Коли Михайло Стельмах запросив автора на своє п'ятдесятиріччя, то зацікавився віршами автора та навіть допоміг їх надрукувати.
📘Твори Володимира Яворівського дивують різноманітністю жанрів та майстерністю передачі внутрішніх переживань героїв. Найвідомішими літературними творами автора є :
« Гроно стиглого винограду»; повісті « Вічні Кортеліси» і «З висоти вересня», трилогія романів « Ланцюгова реакція»,
« Автопортрет з уяви» і «Марія з полином у кінці століття» "Іван Окаянний".
Книги « Найстрашніші дні гетьмана Мазепи», «Вони були, вони є. Про великих українців зблизька».📗📕
Це гарна нагода дослідити непересічну особистість, борця за правду, що жив Україною і вболівав за її долю. Тож відкривайте для себе Володимира Яворівського!🪻🌻

Немає коментарів:

Дописати коментар