середа, 2 жовтня 2024 р.

Краєзнавчий семінар

 9 вересня відбувся виїзний краєзнавчий семінар бібліотечних працівників «Історичними стежками Поділля» в рамках реалізації Програми розвитку туризму у Томашпільській громаді на 2024-2025 роки. Бібліотечна спільнота покликана вивчати та зберігати краєзнавчий потенціал Поділля, Вінниччини, Томашпіллля. Виїзний семінар у вигляді туристичної мандрівки розпочався з історичного міста Тульчин.

📙 Директорка Тульчинської публічної бібліотеки Віра Вігуржинська провела екскурсію закладом, під час якої ознайомила з читальним залом, абонементом, дитячим та юнацьким відділами, туристично-інформаційним центром. Колеги поділились досвідом адаптації професійної діяльності в умовах воєнного часу, роботою творчої майстерні, де плетуться маскувальні сітки та проводяться майстер класи з в’язання шкарпеток. Надзвичайно цікаво було відвідати молодіжний центр бібліотеки та дізнатися про нові форми роботи в цьому просторі.
🖼 В рамках відзначення 417-річчя Дня міста, переглянули виставку фотографій «Обличчя Тульчина». Колоритно була представлена провідним бібліографом краєзнавцем Владиславом Вігуржинським краєзнавча виставка «Історичні віхи Палацу Потоцьких», яка передувала незабутній екскурсії по самому палацу Потоцьких.
🎼Відчули дух і енергетику легендарної мелодії, яка стала символом Різдва у всьому світі в музеї-квартирі Миколи Леонтовича, де жив, працював і творив свої шедеври всесвітньо відомий автор «Щедрика». Захоплюючу екскурсію, з надзвичайною любов’ю до своєї справи, провела пані Світлана Лукашенко.
🏰Завершився виїзний семінар відвіданням палацу та парку Четвертинських-Балашових в с. Комаргород. З історією пам’ятки познайомила колега, бібліотекар Комаргородського вищого професійного училища Світлана Ковальчук.
🏞 В результаті семінару підтвердилось розуміння важливості відкриття туристичного потенціалу краю, особливо зараз в умовах агресії росії, коли знищується наша культура, мова, ідентичність, пам'ять нашого народу. Бібліотечні працівники працюватимуть над створенням туристичної картки сіл Томашпільської громади.
Переглянути відео за посиланням;
https://www.facebook.com/library.tm/videos/1211370313247215/












Немає коментарів:

Дописати коментар