понедельник, 29 августа 2022 г.

 Міжнародний день банта

19 серпня Міжнародний день банта. Цю подію стали відзначати зовсім недавно – з 2017 року. Нове свято започатковане компанією Claire’s, яка займається виробництвом різноманітних товарів для дівчат. Святковий день присвячений популярному на весь світ аксесуару, що робить життя кольоровим та яскравим. Дійсно, цей стильний аксесуар давно заслуговував на своє власне свято в календарі, адже він є найпершою прикрасою і дівчаток, і хлопчиків. Всіх нас виписують з пологового будинку в ковдрі: дівчаток - з червоним бантом, а хлопчиків - з синім бантом. Багато століть тому люди використовували для скріплення елементів свого вбрання різні шнурки та зав’язки. Потім їх стали виготовляти у формі бантів із стрічок.
Святкування цього дня покликане привернути увагу до популярної прикраси. У шанувальників модних тенденцій є можливість більше дізнатися про фасони, види бантів, матеріали, з яких їх виготовляють, правила зав’язування аксесуарів до різних подій.
В бібліотеці філії для дітей Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради відбувся тематичний майстер-клас по створення сучасного яскравого бантика, який провела Оксана Сергійчук.
Майстриня розповіла все про бант, з якого матеріалу він може бути виготовлений, його різновиди і використання. Дівчатка спробували самі змайструвати гарні банти. Захід створив атмосферу творчості, грайливості, гарного настрою. Дітям було цікаво дізнатися історію виникнення банта, як атрибута одягу, зачіски та гардеробу.
Веселе свято закінчилося смачним чаюванням.

Переглянути відео за посиланням:

Комментариев нет:

Отправить комментарий