понедельник, 29 августа 2022 г.

В бібліотеках України зараз успішно функціонують різні проєкти

📚📖🇺🇦В бібліотеках України зараз успішно функціонують різні проєкти, спрямовані на опанування державної мови, зняття психологічних бар’єрів для користування нею у повсякденному житті. Сьогодні в читальній залі Публічної бібліотеки відбулось друге заняття уроків вдосконалення української мови «Говорімо українською!» для мешканців Томашполя та тимчасово переміщених осіб, які проживають на території громади.
Директор Томашпільського ліцею, учитель української мови та літератури Майя Миколаївна Шпикуляк розповіла про основні зміни в новій редакції українського правопису 2019 року. 📃
📜Заглиблюючись в історію, присутні порівняли український правопис 1928 року та 1933 року. Цікаво було попрацювати з фемінітивами, написанням слів разом та окремо. В кінці заняття всі проходили тести, зважаючи на зміни в новій редакції Українського правопису.
📗📔📘👫👨‍👧Завідувач бібліотеки філії для дітей Євгенія Михайлівна Кукурудза презентувала літературу про видатних українців, в житті яких мова відіграла важливу роль.
Особливістю сьогоднішнього заняття було те, що разом з батьками активно брали участь і діти, адже, як відомо, любов до рідного слова вбирається з молоком матері.
📔📓🏘Тож запрошуємо бажаючих в Публічну бібліотеку та приєднуватись до уроків вдосконалення української мови!🇺🇦











Комментариев нет:

Отправить комментарий