понедельник, 29 августа 2022 г.

На онлайн платформі «Дія. Цифрова освіта.» продовжується національне тестування цифрової грамотності

 На онлайн платформі «Дія. Цифрова освіта.» продовжується національне тестування цифрової грамотності, впроваджене Міністерством цифрової трансформації України. Тестування допомагає виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтовує, які саме компетенції варто вдосконалити.

Бібліотеки-філії Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради зареєстровані як офіційні ХАБи Національного проєкту «Освітня онлайн платформа Дія. Цифрова освіта.». У партнерстві з платформою бібліотеки надають можливість мешканцям громади безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності.
Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
У тесті оцінюються цифрові компетентності у шести сферах:
Основи комп’ютерної грамотності
Інформаційна та медіаграмотність.
Вміння працювати з даними.
Створення цифрового контенту
Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві
Безпека у цифровому середовищі
Вирішення технічних проблем.
Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.
Працівники Публічної бібліотеки та бібліотек філій пройшли цифрограм 2.0 для громадян і допомагають користувачам освоїти цифрову премудрість.
Перевірте свою цифрову грамотність за допомогою національного тестування. Завдяки отриманим знанням, ви зможете активно користуватися державними послугами, що надаються у цифровому вигляді.







Комментариев нет:

Отправить комментарий