понедельник, 29 августа 2022 г.

Всесвітній день книголюбів

 Всесвітній день книголюбів

9 серпня бібліофіли всього світу об’єднуються у святкуванні Всесвітнього дня книголюбів. Якщо ви читаєте книги у електронному вигляді з такою ж жагою, як паперовий її варіант, то ви сміливо можете приєднуватися до святкування. Хоча книга у нашому традиційному розумінні – тоненькі сторінки, що пахнуть друкарською фарбою, та твердий перепліт – завжди була і буде залишатися предметом поклоніння книголюбів. Сьогодні це не просто папір, який містить певний текст, а й цінний артефакт.
Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу стало популярним, а в результаті набуло статусу всесвітнього.
Стрімкий злет популярності книги стався у 18 столітті. Люди середнього статку купували дорогі енциклопедії, навчальну та художню книгу. На початку 19-го століття було винайдено ротаційну машину, яка дозволяла набирати понад 10 тисяч аркушів за годину. Тоді ж виявилася тенденція до збагачення книготорговців, книговидавців та авторів книг. Також книговидавці сприяли тому, щоб якомога більше знизити ціну на хорошу книгу, щоб навіть людина з невеликим достатком могла утримувати вдома цілу бібліотеку.
У середині 20 століття у Європі щорічно з друку виходило по 200 000 назв книг. Сьогодні у світі налічується понад 120 000 000 найменувань книг.
Це свято відзначають письменники, поети, літератори, видавці, бібліотеки, друкарні і книжкові магазини, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачам, поціновувачам її Величності Книги, в першу чергу, присвячений цей день – Всесвітній день книголюбів .
Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради та бібліотека для дітей вітає зі святом Вас, любі читачі та презентує відеоперегляд «Знавці книги». Долучайтесь до прекрасного завдяки книгам з фондів наших бібліотек

Переглянути відео за посиланням:



Комментариев нет:

Отправить комментарий