понедельник, 29 августа 2022 г.

З родини йде життя людини

 З родини йде життя людини

8 липня відзначається православне свято – День Петра і Февронії. Їх здавна вважають покровителями родини та шлюбу. Це свято, по суті, було українським прототипом Дня закоханих, оскільки саме шлюб Петра і Февронії взято за канонічний зразок християнського подружжя. Вважається, що 8 липня – свято, коли добре одружуватися або брати заручини. А ось незаміжні дівчата, які прагнуть знайти свою половинку, покладаються на магічні сили, які, за повір’ям, панують на землі саме в цей день. І ворожать на своїх суджених.
Тож недивно, що саме 8 липня обрали для святкування Дня родини в Україні. Це свято офіційно почали відзначати в нашій країні не так давно. 30 грудня 2011 року Президент України підписав Указ №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», в якому і зазначається, що 8 липня в нашій країні буде святкуватися День родини. Вперше його відзначали у 2012 році і потім вже щороку.
На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до такого гарного свята організовано виставку презентацію робіт наших читачів «Обереги нашої родини», де представлені чудові роботи Хвостецької Галини, Жук Тетяни, Лаврук Тетяни та Куліш Світлани
Родина – це найрідніші, найближчі люди, які допомагають усім нам у складних ситуаціях, дарують нам тепло. Родина – це безпечний і затишний рідний дім, а родинне тепло, й уроки життя – це те, що людина бере із собою в усі дорослі шляхи. Цього дня міцніше обійміть і поцілуйте членів своєї великої або маленької сім’ї, скажіть їм теплі слова любові й поваги, поділіться з ними своїми почуттями і відчуйте їх важливість для вас. Якщо ж у цей день ви далеко один від одного, то обов’язково надішліть привітання та листівки з днем сім’ї всім рідним і близьким.
День сім’ї відзначається з 1994 року. ООН встановила для нього дату – 15 травня. Тож в Україні про сімейні цінності згадуємо принаймні двічі на рік. Та про важливість родини для життя кожного слід пам’ятати завжди.
Запрошуємо відвідати виставку, та поділитися своїми роботами.



Комментариев нет:

Отправить комментарий