понедельник, 29 августа 2022 г.

Сьогодні в читальній залі відбулось перше організаційне заняття уроків вдосконалення української мови «Говорімо українською!» для мешканців Томашполя та тимчасово переміщених осіб, які проживають на території громади

Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради йде в ногу з часом і долучається до загальноукраїнської кампанії сприяння опануванню українською мовою. Сьогодні в читальній залі відбулось перше організаційне заняття уроків вдосконалення української мови «Говорімо українською!» для мешканців Томашполя та тимчасово переміщених осіб, які проживають на території громади.

Про витоки утворення української мови, історію формування рідного слова розповіла педагог, філолог Ірина Заяць. Цікавим та навчальним був практичний блок, в якому підбиралися синоніми до слів, вивчалися фразеологізми, складалися вірші сенкани. Захід відбувся за підтримки народного депутата України Лариса Білозір. Помічник народного депутата, практикуючий психолог Тетяна Юзвак розповіла про важливість створення сприятливих психологічних умов для бажаючих спілкуватися українською мовою. Наголосила про важливу підтримку тим, хто прагне переходити на українську. Завідувач філії бібліотеки для дітей Євгенія Кукурудза розповіла про значення української мови у житті відомих людей, зокрема познайомила з життєвим шляхом українського перекладача, мовознавця і поліглота Миколи Лукаша. Бібліотекар читальної зали Олена Коновал презентувала викладку літератури «Говорімо українською!» та ілюстровану тематичну книжкову виставку «Дива купальської ночі».
Щиро дякуємо всім, хто долучився до сьогоднішніх уроків вдосконалення української мови і запрошуємо бажаючих приєднуватись до нас на заняття!












Комментариев нет:

Отправить комментарий