понедельник, 12 декабря 2022 г.

  #радіодиктант2022

Сьогодні, 9 листопада у День української писемності та мови, відбувся 22-й Радіодиктант національної єдності «Твій дім». Авторкою тексту стала українська письменниця та режисерка, член Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.
Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у це важливе для України свято. Щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь не лише школярі та студенти, а й люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до Радіодиктанту на знак поваги до української мови.
«Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас", — зазначив Дмитро Хоркін.
До найбільшого україномовного флешмобу також приєдналися бібліотечні працівники Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради та вчителі музичної школи.




Комментариев нет:

Отправить комментарий