понедельник, 12 декабря 2022 г.

ОЛЕКСАНДР ВИСОЧАНСЬКИЙ – ЛАУРЕАТ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО

 ОЛЕКСАНДР ВИСОЧАНСЬКИЙ – ЛАУРЕАТ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМ. МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО.

Попри війну, літературне життя в Україні триває.
Уже традиційно напередодні святкування річниці дня народження Михайла Коцюбинського на Вінниччині відзначають лауреатів щорічної однойменної літературної премії. Премія ім. Михайла Коцюбинського заснована 1981 року і є найстарішою та найпрестижнішою премією Вінниччини у царині літератури. З 1992 року набула всеукраїнського статусу, вручається українським літераторам за високохудожні доробки, що звеличують гуманістичні ідеали.
Цьогоріч урочистості пройшли онлайн – війна змінила формат заходу, але не змінила значимість самої премії і важливість підтримки талановитих письменників. На здобуття Всеукраїнської літературної премії ім. Михайла Коцюбинського цього року претендувало 20 авторів з різних регіонів країни. Журі обрало кращих у кожній із п'яти номінацій.
У номінації «Дитяча література» - лауреатом став наш земляк Олександр Височанський із збіркою віршів «Книжечка нова про старі дива».
Олександр Григорович Височанський талановитий український поет, сатирик гуморист, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України (1999р.), лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського (1995р.), лауреат літературної премії імені Павла Добрянського (2020р.). Ім’я поета занесено до Сучасної енциклопедії України, Вікіпедії, ряду літературознавчих видань. І ось нова сходинка визнання таланту нашого земляка!
Олександр Григорович частий гість у бібліотеках, дитячих садочках та школах. Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради та бібліотека-філія для дітей неодноразово влаштовують зустрічі з поетом, книжкові виставки, презентації його збірок.
Ми щиро радіємо здобуткам Олександра Григоровича! Бажаємо йому міцного здоров’я, натхнення, нових творчих перемог та літературних звершень! Сподіваємось на приємні зустрічі з гумористичними, сатиричними, ліричними, дитячими творами нашого земляка.
Українське слово – це те, що додає сили нам і нашим воїнам захищати свою землю. Те - що підтримує, те – що надихає, те – що формує нашу культуру.




Комментариев нет:

Отправить комментарий