понедельник, 12 декабря 2022 г.

9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Відповідний Указ Президента України був підписаний 30 грудня 2013 року.

 Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту ,вона проникнута також козацьким нескореним національним духом свободи і вольності.

Сьогодні у сфері культури працює величезна спільнота – численні митці, театральні діячі, музиканти, фольклористи, фахівці музейної, бібліотечної та архівної справи, книговидавці, науковці та викладачі спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, народні майстри та аматори народного мистецтва. Щоденна творча праця цих людей і є запорукою збереження та розвитку культурних надбань України.
В цей святковий день Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради пропонує увазі відвідувачів книжкову виставку «Без культури нема нації», на якій представлені публікації про видатних земляків, музичні колективи, народних майстрів, та самодіяльні аматорські колективи Томашпільщини.
Мешканці територіальної громади, цінують внесок аматорів сцени у розвиток культури рідного краю, вміння відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.
Зичимо всім миру, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, високих творчих злетів та невичерпної наснаги , натхнення та людської вдячності за нелегку, але таку потрібну всім нам працю!







Комментариев нет:

Отправить комментарий