понедельник, 12 декабря 2022 г.

День захисників та захисниць України

 День захисників та захисниць України започаткований 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України» і відзначається щорічно в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова»(«Покров Пресвятої Богородиці»). У 2021 році це свято перейменовано у свято «День захисників і захисниць».

Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.
У цей день віддають почесті воїнам, які боролися за незалежність країни і продовжують боротися за суверенітет держави у війні з Росією і згадують тих, хто віддав життя на полі бою.
Сьогодні ми складаємо глибоку шану всім, хто боронив та боронить честь рідної землі, свободу і незалежність Батьківщини, мужньо стоїть на захисті нашої держави. Ми вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, та всім, хто несе військову службу в зоні бойових дій, їхній відданості українському народові, незламній силі волі та героїзму.
В читальному залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до цієї дати оформлено книжкову виставку «Свято звитяги й лицарства», яка знайомить з книгами про славні козацькі традиції, історію виникнення козацтва в Україні, побут і життя їх на Січі. А також представлена література, присвячена захисникам Вітчизни, героїчному минулому та сучасному українського війська.

Бібліотека філія для дітей організувала виставку-екскурс «Рід козацький, величавий!»
Усіх запрошуємо ознайомитись!








Комментариев нет:

Отправить комментарий