понедельник, 12 декабря 2022 г.

На «Осінні читання в бібліотеці» запрошує книга Сергія Плохія «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності»

 На «Осінні читання в бібліотеці» запрошує книга Сергія Плохія «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності».

Автор книги Сергій Плохій — професор Гарвардського університету, один з провідних спеціалістів світу з історії України та Східної Європи, є автором понад десяти книжок з історії України, зокрема: "Брама Європи", "Чорнобиль", "Остання імперія". Його книга «Брама Європи» охоплює понад 2000 років української історії, за яку автор отримав національну премію імені Тараса Шевченка в номінації «Публіцистика». Книга написана в розпал подій, відомих на Заході як «українська криза», щоб ознайомити англомовного читача з історією країни, яка раптом з’явилася на перших сторінках газет.
«Брама Європи» цікаво й доступно розповідає про історію нашої держави від часів Геродота до подій на Сході України сьогодні. Це авторитетне видання допоможе краще зрозуміти події минулого, а через них – і наше сьогодення. Автор фокусує увагу на українцях як найбільшій демографічній групі, а згодом – головній силі, що стояла за створенням сучасної нації. З книги дізнайтеся, як наші предки «призвали варягів на царювання», як наша країна боролася за право бути незалежною, пройшла крізь часи кріпацтва, комуністичного терору й Голодомору, Другої світової війни та врешті-решт отримала незалежність.
Надіємось що читач знайде в цьому популярному виданні багато цікавого, нового та важливого, щоб зрозуміти себе, свою країну та своїх сусідів, відкриє новий погляд на історію України.
Приємного читання!




Комментариев нет:

Отправить комментарий