понедельник, 12 декабря 2022 г.

День партизанської слави

 День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Це — свято людей, сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
В читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до цієї дати презентовано книжкову виставку-спомин «Герої тривожних світанків».
Під час Другої світової війни на українських територіях в тилу нацистів діяло близько 220 тисяч партизанів. Десятки тисяч озброєних партизанів України завдавали чутливих ударів по тилах ворога, поставили під серйозну загрозу його комунікації, проводили масштабні диверсійні кампанії. Противник зазнав відчутних втрат. Підраховано, що загалом партизани відвернули на себе до 50 розрахункових дивізій ворога. Радянська пропаганда часто замовчувала подвиги українських партизанів. Тим часом, повстанці завдавали великих втрат армії Гітлера, сприяли швидкому просуванню армії та деокупації українських міст.
Раніше в це свято згадували в основному партизанів Другої світової війни. Але з 2014 року і в 2022 році в багато партизан з'явилося серед наших сучасників. Ці хоробрі люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях. Після початку повномасштабної війни з Росією українські партизани показують дива відваги на окупованих територіях. Вони регулярно нагадують окупантам, що ті перебувають на українській землі. Наприклад, місті Токмак Запорізької області партизан підірвав себе разом з двома окупантами.
Тож пам’ятаймо про тих, хто віддав за нас найдорожче – своє життя, щоб ми з вами мали мирне небо над головою. Все буде Україна!


Комментариев нет:

Отправить комментарий