понедельник, 12 декабря 2022 г.

Рушник поетової долі

 В літературному просторі кожної епохи існують письменники, які визначають обличчя свого часу, письменники, не прочитавши яких, неможливо скласти уяву про ментальність і традиції тієї чи іншої країни. Є такі письменники і в Україні. Андрій Малишко – один з них.

14 листопада виповнюється 110 років від дня народження одного з кращих українських поетів Андрія Самійловича Малишка. На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради експонується експрес - виставка "Рушник поетової долі".
Він був багатогранним і багатожанровим поетом. Поетичне мислення Малишка ґрунтувалося на внутрішніх законах народної поезії. За своє життя поет видав близько 40 збірок. Майбутньому поколінню він залишив золоті розсипи своїх поезій, нев’янучу красу своїх пісень. Його твори є сонячною дорогою пам’яті великому поетові, який любив Україну, любив свій народ і поділяв його радості і скорботу. Андрій Самійлович і співаком був гарним, мав ліричний баритон. Так, як співав народні пісні Малишко, не співав ніхто з видатних українських поетів.
Читайте Малишка! Співайте його "Стежину", "Пісню про рушник", "Київський вальс"... Бо ж він таки недарма улюбленець народу, співець життя, молодості, любові - такий він для нас, незабутній Андрій Малишко.


Комментариев нет:

Отправить комментарий